Searching...
Friday, February 1, 2013

ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ကာကြယ္ႏိုင္မည့္ နည္းမ်ား


သင့္ခႏၶာကုိယ္အတြင္း မဂၢနီဆီယမ္ အဆင့္ေတြ ျမင့္ေနရင္ သင္ဟာ အစားအေသာက္ ဆင္ျခင္တာ ဒါမွမဟုတ္ ဘဝ ေနထုိင္မႈပုံစံ ေျပာင္းလဲမႈ မလုပ္ရင္ေတာင္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၅၀ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တယ္လုိ႔ သုေတသန ျပဳလုပ္သူေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ မဂၢနီဆီယမ္ဟာ ဂလူးကုိ႔စ္ကုိ Cells ေတြ စုပ္ယူေစၿပီး အသုံးျပဳဖုိ႔ ကူညီႏုိင္တာေၾကာင့္ ေသြးတြင္း သၾကားအဆင့္ေတြ မျမင့္တက္ေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္တာလုိ႔ ဆုိပါတယ္။ မဂၢနီဆီယမ္ ျမင့္မားစြာ ရရွိေအာင္ ေအာက္ပါတုိ႔ကုိ ျပဳလုပ္ပါ။
မဂၢနီဆီယမ္ ပမာဏမ်ားတဲ့ အားျဖည့္ေဆးကုိ ေရွာင္ပါ
မဂၢနီဆီယမ္ အားျဖည့္ေဆးဟာ အသြားႏွစ္ဖက္ပါ ဓားနဲ႔ တူပါတယ္။ ပမာဏ အနည္းငယ္သာပါရင္ အစာအာဟာရမွ မဂၢနီဆီယမ္ ခ်ဳိ႕တဲ့တာအတြက္ ေကာင္းေပမယ့္ ပမာဏမ်ားလြန္းရင္ နာတာရွည္ ဝမ္းပ်က္ဝမ္းေလွ်ာ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ဝမ္းဗုိက္ျပႆနာ မျဖစ္ေအာင္ ေန႔စဥ္ မဂၢနီဆီယမ္ ၄၀၀ မီလီဂရမ္မွ ၇၅၀ မီလီဂရမ္သာ ေသာက္ပါ။ အကယ္၍ သင္ဟာ ကယ္လ္စီယမ္ ဒါမွမဟုတ္ Multi Vitamin မီွဝဲေနရင္ မဂၢနီဆီယမ္လည္း ပါဝင္တတ္တာမုိ႔ အၫႊန္းကုိ ေသေသခ်ာခ်ာ ဖတ္ပါ။
ဟင္းရြက္ ျပဳတ္ရည္ေတြကုိ သြန္မပစ္ပါနဲ႔
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြမွာ မဂၢနီဆီယမ္ေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ေပမယ့္ ဟင္းရြက္ေတြကုိ ေရေႏြးေျဖာတာ ဒါမွမဟုတ္ ေပါင္းတာေတြ ျပဳလုပ္ရင္ မဂၢနီဆီယမ္ ၃၀ ရာခုိင္ႏႈန္းဟာ ျပဳတ္ရည္ထဲ ထြက္ရွိသြားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဟင္းရြက္ျပဳတ္ရည္ေတြကို မသြန္ပစ္ဘဲ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းထားပါ။ ေနာက္တစ္ႀကိမ္ ဟင္းခ်ဳိလုပ္ရင္ အဲဒီအရည္ေတြကို  ျပန္လည္ အသုံးျပဳပါ။
အခြံမာသီး (Nuts) ေတြ စားပါ
ဗာဒံသီး၊ သီဟုိဠ္ေစ့၊ မက္ကေဒးမီးယားနဲ႔ Pistachios ေတြမွာ မဂၢနီဆီယမ္မ်ားစြာ ပါဝင္တာမုိ႔ အဲဒီ အေစ့အဆန္ေတြကုိ ေန႔စဥ္ တစ္ေအာင္စ စားေပးရင္ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ ျမင့္ႏုိင္ေျခ ၃၁ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ႏုိင္ၿပီး ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၂ ရာခုိင္ႏႈန္း က်ဆင္းတယ္လုိ႔ ဆိုပါတယ္။ ေနၾကာေစ့နဲ႔ ဖ႐ုံေစ့မွာလည္း မဂၢနီဆီယမ္ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။
အညိဳရင့္ေရာင္ ေခ်ာကလက္ စားပါ
ကုိကုိးမႈန္႔မွာ မဂၢနီဆီယမ္ မ်ားစြာပါဝင္ပါတယ္။ တစ္ေအာင္စမွာ ၁၄၀ မီလဂရမ္ေတာင္ ပါဝင္တာမုိ႔ ကုိကုိးတစ္ခြက္ ဒါမွမဟုတ္ ေခ်ာကလက္ တစ္တုံးကုိ ေန႔စဥ္ စားေပးပါ။ ေခ်ာကလက္အေရာင္ ပိုရင့္ေလေလ မဂၢနီဆီယမ္ပါဝင္မႈ ပုိမ်ားေလေလပါ။
Tips
မဂၢနီဆီယမ္ကုိ ၫႊန္ၾကားတဲ့အတုိင္း မွီဝဲရင္ ဘာအႏၲရာယ္မွ မရွိႏုိင္ေပမယ့္ တခ်ဳိ႕ေဆးဝါးေတြရဲ႕ စုပ္ယူမႈ (သုိင္း႐ိြဳက္ အားျဖည့္ေဆး၊ ပဋိဇီဝေဆးအခ်ဳိ႕နဲ႔ အ႐ုိးပြေရာဂါအတြက္ ေဆး) ကုိ အေႏွာင့္အယွက္ေပးႏုိင္တာေၾကာင့္ အဲဒီေဆးဝါးေတြ အသုံးျပဳရမယ္ဆုိရင္ တစ္ခ်ိန္တည္းမွာ အကုန္လုံး မေသာက္ဘဲ အခ်ိန္ခြဲၿပီး ေသာက္ေပးပါ။
ေဒါက္တာ ခင္မိုးမိုး
health-articles

0 comments:

Post a Comment

Labels

 
Back to top!